Wednesday, 27 August 2008

HUT Kemerdekaan RI ke 63

Pada 17 Ogos 2008 yang lalu, negara jiran, Indonesia merayakan Hari Ulangtahun (HUT) Kemerdekaan ke-63. Dah tua rupanya negara itu yer.

Hari tersebut turut dirayakan oleh rakyat Indonesia yang berada di Malaysia dengan diadakan Pesta Malam Indonesia. Bangsa yang suka merusuh, pasti tidak kan senang jika tidak merusuh. Hari Merdeka mereka sendiri pun mereka sambut dengan merusuh!

Buktinya, pada Pesta Malam Indonesia 2 yang diadakan di Kuala Lumpur, berlaku rusuhan yang ditimbulkan sendiri oleh rakyat Indonesia. Baca petikan berita berikut yang dipetik dari mstar online.

Lebih memalukan, insiden ini bukan pertama kali berlaku. Semasa Pesta Malam Indonesia 1 dulu pun penah berlaku rusuhan sebegini. Tetapi, tahun ini adalah lebih buruk. Petikan berikut dari murai.

Yang pasti , konsert Pesta Malam Indonesia tahun ini tidak mendapat sambutan oleh rakyat Malaysia. Baca petikan berikut dari akhbar kosmo.

Ini jelas membuktikan bahawa band Indonesia tidak lagi ngetop di Malaysia. Pendek kata, rakyat Malaysia sudah jelek menonton konsert bangsa merusuh.

4 comments:

 1. biasalah..kalau dah INDON letak manapun suker merusuh. dikabarkan bukan sekali merusuh semasa konsert..tapi banyak kali...bergaduh sesama sendiri..sial sungguh INDON!

  Bagus Arezeo....kini sangat terbukti INDON mmg suker merusuh..INDON SIAL!

  ya udah!...INDON tetap SIALAN!

  ReplyDelete
 2. brengsek loe dasar malingsialan...bangsa kampungan malingsia,tiap2 hari maling aja...dasar waria,banci,malingsia negara gay...pondan bapok main buntut 24hrs aday,7 day a week

  ReplyDelete
 3. Hik2 Hik..anonymous, banci ngan bencong same maksud ker??.. Kat sini banci tuh maknernyer membuat perangkaan, perhintungan dan bancian.

  ReplyDelete
 4. laaa. Apasal takut nak approve komen yang baik-baik? Balik, pikir elok-elok. Aku tak nampak, tapi Tuhan nampak bro. Takpayah nak check IP address aku. Aku dari Malaysia :D

  ReplyDelete