Tuesday, 13 October 2009

TKI Bantah Ancaman BENDERA Indonesia

Tindakan bodoh rakyat Indonesia di bawah Benteng Demokrasi Rakyat (BENDERA) kononnya mahu menyerang Malaysia pada 8 Oktober 2009 ternyata tidak berhasil. Hakikatnya sehingga hari ini negara Malaysia masih aman dan makmur.

Tindakan bodoh mereka juga turut dibantah oleh Tenaga Kerja Indonesia (TKI) yang berada di Malaysia. Berikut ini adalah petikan daripada Buletin Utama bertarikh 11 Oktober 2009.

   

Ternyata, rakyat Indonesia di Malaysia tidak diperbodohkan oleh media mereka yang memfitnah kononnya Malaysia menyiksa TKI. Mereka dengan bangga menyatakan bahawa "Kami Aman Di Malaysia", "Terima kasih bantuan di Padang" dan "Jangan tutup rejeki kami". Mereka menyedari bahawa jika BENDERA menyerang Malaysia, sudah pasti rakyat Indonesia tidak akan lagi diterima bekerja di Malaysia. Lantaran itu, berjuta-juta rakyat Indonesia akan terus miskin.

 
 

Kepada BENDERA dan rakyat Indonesia di seberang sana, ingat pesan dari TKI kalian, "No ganyang Yes kenyang".

p/s-Syukur masih ada lagi rakyat Indonesia yang pintar.

 

38 comments:

  1. cmni la..
    br ktowg syg kowg..
    hehe

    ReplyDelete
  2. betul tuh!
    camni lah..
    baru gaji boleh naek!
    hidup kenyang!

    ReplyDelete
  3. X jgk.....
    Dia org ni pun sebenarnya ada yg sokong tp nak buat camne takut kene hantar pulang..

    Karl.....

    ReplyDelete
  4. Bilang pintar?
    atau takut???

    ReplyDelete
  5. hehehe~ diorg lbh bijak pikir
    mana satu pntg.. duit tu pntg skrg ooo
    ahahaha

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...
    ade gak org yg sensible ye...
    hope korg ikhlas dlm sume bnde yg korg wat yer...

    ReplyDelete
  7. a'ah. betul jugak...kalau mereka-mereka sekali ikot ganyang. Tak dapat la diorang nak carik rejeki kat malaysia...haha. Nice trick! But we not stupid... :)

    ReplyDelete
  8. tul gak diorg ada yg sokong...
    tp yg sokong tu aku tgk jenis suka tunjuk kebodohan
    hahahhahaha...
    aku dh aim 2-3 org sapa suh tunjuk kebodohan sambil megah
    konon hebat laa sgt..wakkaka..
    sehebat firaun pn boleh kalah...
    ada lg hebat kalo nk tunjuk hebat

    ReplyDelete
  9. Indon vs Indon la jadinya..

    LOL

    ReplyDelete
  10. http://public.kompasiana.com/2009/10/14/jangan-salah-artikan-niat-baik-malaysia-bantu-korban-gempa-padang/

    untuk org indon..kami takkan berdiam..kami juga sabar tp sampai bila kita terus menerus dicemuh.

    geng terawis

    ReplyDelete
  11. kalo sume owg indon kt mlysia wat bantahan cmni..lg sronok sket mte mmandang..ni bpe ciput jek..xpe2..de yg len g kje ea..oo..ok2..no ganyang yes kenyang

    ReplyDelete
  12. aku rasa senang sahaja rakyat malaysia nak bagi diorang senyap. Kita tak perlu untuk berperang dan sebagainya. Kita cuma hanya boikot semua barangan diroang termasuk jamu, apa2 sahaja made in Indonesia dan cuba untuk tidak lagi visit indonesia. diorang lepas gempa bumi pun masih tak insaf2. Tapi satu bantuan kita berikan pun mereka tak bersyukur lebih baik kita kasi bantuan kat rakyat kita sendiri yang susah. Sekurang-kurangnya rakyat kita mencuba nasib untuk mengurakan menjadi miskin tegar

    ReplyDelete
  13. No Ganyang, Yes Kenyang!! I like this!! Hahaha!!!

    ReplyDelete
  14. lol,....no ganyang, yes kenyang.... can be practice in indon too... for their corrupted government... hahaha!!!

    ReplyDelete
  15. korang jgn cepat percaya lah dengan indon sial nie semua.. semua nie topeng jer lebihh. terpakse konon x suka lahh.. padahal korang mmg nak ganyang malaysia kan..
    korang hengat ehh kalo terjadi huru hara kat malaysia nie pasal indon..
    aku tembak seko2 sampai mampos!
    pertama aku tembak bibik depan umah aku nie dulu..
    bangsa sial!
    anak haram belanda!

    ReplyDelete
  16. Ntah siap nyorok belakang kad manila tu...

    ReplyDelete
  17. aku memang tak percaya warga indon walaupun kat mana diaorang berada..!!

    ReplyDelete
  18. ITU YANG ANDA BILANG ADALAH TKI YANG SEBAGIAN BERNASIB BAIK..

    COBA U LIAT LEBIH BANYAK TKI YANG DI SIKSA DI NEGARA MALAYSIA TU...

    JADI DI ORANG CAKAP MACAM TU KARNA DI DAPAT PEKERJAAN YANG BAGUS,TAPI BANYAK ORANG TKI YANG TAK SENASIB MACAM ORANG TU....SO MEREKA TAKUT LAH KALO JOB MEREKA HILANG,MAKANYA MEREKA MACAM TU......

    MEREKA TAK DUKUNG MALAYSIA TAPI MEREKA MEMPERTAHANKAN JOB MEREKA....

    DUH KASIHAN NAK LIAT MALAYSIA NI,
    TAU TAK MALAYSIA TU DAH BURUK NAMAYA DI MATA DUNIA,KARNA SOALAN KLAIM BUDAYA INDO..

    ReplyDelete
  19. Tak tau la klau yg buat tu ikhlas ke tak..klau ikhlas,maksud die diorang taknak sebab sikap orang die yg suke melatah tak tentu pasal, mereka yang nak carik rezeki pun jadi msalah..

    ReplyDelete
  20. ada yang baik..n ade yang teruk..
    tp.kbyknye..mmg suke besar2 kn cite..
    kec0h je lbeyh..indo2 niy..
    suke jg tepi kaen org..!

    ReplyDelete
  21. walau macam mana pun kita kena ingat jugak. Dalam setandan pisang takkan semuanya busuk. dalam ratusan juta rakyat indonesia pasti ada yang baik hatinya. Cuma yang sebilangan bertebaran didunia maya ini yang hatinya marah sama kita. Pasti ada orang Indo yang lain tidak bersetuju.

    ReplyDelete
  22. sorry to say aa.. ade la alkisah sorang maid indon ni, keje kat malaysia elok je, takde sape marah takde sape cubit pun, aleh2 balik Indon dia kata majikan layan kejam, walhal dia sihat walafiat je. Ni alkisah dari makcik kawan aku. cial kan? so moralnye, jangan percaya sangat ngan diorang ni.

    ReplyDelete
  23. arezeo, agak2nya media kat indon ada tak siarkan berita ni? cuba siasat tgk.

    ReplyDelete
  24. banyak sgt cite indonisial kat TV. pening aku tgk. bodo tol stesen tv ni. dah cam kat indon dah. cite Malaysia lagi best. banyak lagi. nak gak tayang cite indon. nak naikkan rating stesen la tu.

    ReplyDelete
  25. indon2,sekarang ni zaman teknologi,kalau setakat nak perang pakai buluh runcing dengan ilmu sihir tu,mendingan ke laut aja,segala gerak langkah korang tentera malaysia boleh tengok pakai satelit tau tak????? belum sempat korang nak menyusup ke hutan kalimantan anytime TUDM boleh bom korang dari atas langit....hey indon plz lah ni zaman milenium tau tak? aku bosan indon bergaduh cara kuno ni

    ReplyDelete
  26. owhhh ye...syukur saye selamat di bumi indonesia ini...sumenye bejalan lancar..heeeee

    ReplyDelete
  27. Indonesia memang kalah dari persenjataan tapi malaysia bodoh mengunakan senjata bisa-bisa bunuh diri wk wk wkwkkkkkk. makanya orang malay takut diserang dia kirim bantuan.... tapi ingat ngasih bantuan tak hati iklas tak ada pahalanya karena malaysia kasih bantuan tapi hatinya setaaaaaan buktinya TKI pada disiksa. jangan2 orang indo di malay yang demo itu pada disokong untuk demo nyatanya langsung masuk TV wkwkwkwkkkkkk. hai orang indo kita pulang aja dari pada punya majikan setaaaan di indonesia juga banyak rezki dari Allah cuma pemerintah aja yang nggak adil. tp kalau kau tak mau pulang cari majikan yang baik jangan cari majikan yg kafir.

    ReplyDelete
  28. hai uols, email akak sebab ada benda nak tanya
    mirch_marcello@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. malaysia babi.... kontol...

    jgn ejek2 indonesia kau anjing...

    salam,
    vitoku.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. jaga MuLUt kLen thu ...

    kLen kira kami apa ?
    thu bukan rakyat kami ...
    thu cuma org suruhan klen Anjing malaysia

    Tanpa klen kami bisa idop kok
    gk usah sombonk x la Malaysia kontol
    kami siap nyerang kalian kapan saja ...

    soaL bantuan Thu kalau Klian gak Ikhlas
    kami gpp, lain x gk trima bantuan klian lagi
    tx ...

    fucking bitch ass Malaysia

    ReplyDelete
  31. Indonesia Tanah Air ku........

    syapa berani mengusik dan mengopy hasil karya Indonesia...
    berarti siap untuk mati.........


    U_9 D'Thaloe Community....

    ReplyDelete
  32. Indon Sial tanah cairku,
    tanah tumpah lelehan babi ku
    di sanalah indon nikmati
    lesehan babi guling ku...

    ReplyDelete
  33. beribu2 tentara ada di sana tinggal tunggu perintah dari kami malaysia hancur,karna malaysia yang bodoh dan tolol babi,anjing jadi ga pernah sadar atas semua itu.you copy my life you copy again apa plagiat di negaralo (malaysia) lagi ngtrend ngeri ga lo plagiat?

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  35. become maid is so difficult, do you know, indonesian maid ready to work but you called them junk!

    ReplyDelete
  36. Copy copy ape ni? ..soukoji kah?...kumpulan rap gua mu itu kah?.. Lagu lo tu banyak copy sedar la skit. Neway too, erm! rakyat Malaysia sumer?...adakah kita ingin COPY cara idup Indon yang mengatakan babi halal?..tidur di bawah jambatan?.. dll <-- No I will not..geli ler.

    AlohaDido

    ReplyDelete
  37. wow! maid is so difficult?... U done the same everyday, difficult will come easy. Always think positive will u?

    ReplyDelete
  38. kekekeke...x payah nk maki2 hamun ckp besar..
    buat dulu baru ckp..nk perang mari perang...
    tgk sapa menang sapa kalah...

    copy indon???
    dh dtg malaysia??sapa yg wat rmh setingan siap wat padang laga ayam??
    dtg sini tgk bangsa indon nya perangai tgk pakai mata..
    dh tgk baru la ckp wahai indon
    bangsa ko sendiri wat hal

    ReplyDelete