Wednesday, 5 August 2009

Agustus Bulan Kecelakaan Indonesia

Bulan Ogos ini, malang menimpa Indonesia bertalu-talu. Pada 2 Ogos 2009, pesawat Indonesia, Merpati telah terhempas. Kecelakaan pesawat ini berlaku di wilayah Papua.

Disebabkan kemunduran pasukan mencari dan menyelamat Indonesia, selepas 2 hari terhempas, baru pesawat malang itu ditemui. Ini adalah tajuk berita dipetik dari akhbar Kompas.


Kondisi pesawat Merpati jenis Twin Otter PK-NVC yang jatuh di Pegunungan Bintang Papua dikabarkan hancur berkeping-keping. Seluruh penumpang diduga tewas. [Sumber]

2 hari selepas pesawat itu terhempas, kereta api pula berlanggar.

Kejadian itu berlaku di Bogor, Indonesia apabila kereta api ekspress menuju ke Jakarta merempuh kereta api kelas ekonomi. Di bawah ini adalah gambar-gambar kecelakaan kereta api tersebut.

Kemalangan kereta api tersebut turut meragut nyawa rakyat Indonesia.

Malang sejuta kali malang buat Indonesia ketika negara Uya Emang Kuya tersebut menyambut ulangtahun kemerdekaan ke-64, kondisi pengangkutan awam mereka semakin mundur ke belakang. Tidak hairanlah jika SBY mencanangkan bulan ini sebagai Bulan Kemerdekaan alias Kecelakaan Indonesia. Kasihan....

23 comments:

  1. Mmg patot pon INDON mati sbb x reti nak majukan sektor pengangkutan mereka........

    Btw,to admin,i want to ask ur permission to publish ur picture about INDONGOBLOK..........

    ReplyDelete
  2. to anonymous, publish la mana2 pic yg sesuai. TQ.

    ReplyDelete
  3. indon mmg celaka dech... padan muka loe, indon

    ReplyDelete
  4. Semua 15 orang dalam pesawat Merpati Airlines terbunuh -> bala bencana atas indon semoga ia bangkit sedar atas mala petaka dan petunjuk Tuhan ini.

    ReplyDelete
  5. memang orang malingsia tidak tahu diri, sudah mencela orang yang mendapat musibah bukannya memberikan pertolongan atau bela sungkawa, memang malingsia kurang ajar, tunjukin ID mu, nanti aku cincang kamu

    ReplyDelete
  6. jancooooooooooooookkk....

    ReplyDelete
  7. iiiiiiiiiiittttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillll

    ReplyDelete
  8. Bodoh, indon takde otak. Company nak untung jer, takde budget buat maintenance kat aircrafts sendiri, patutla la crashed. Bagus pon EU banned sumer Indonesian Airlines. Padan muke korang, dahla miskin. Menyemak jer kat Malaysia, pastu suker hati korang jer nak buat jenayah kat Malaysia. Aku mmg happy btol kalu polis Malaysia tembak sumer perompak perompak indon. Tapi mmg btol la, perompak indon ni mmg slalu kena tembak hahahaha sbb bodoh gune parang nak lawan polis. BANGANG INDON + BAHLOL.

    ReplyDelete
  9. kurang ajar orang malingsia! orang celaka malah dicerca! lagipula di papua bukan humand error tapi cuaca di sana yang parah.

    ReplyDelete
  10. bukan human error, bukan pasal cuaca, pasal pesawat negara loe udah usang, udah tua masih diangkat terbang.. nah rasain jatuh di hutan. padan muka loe semuaaaa.

    ReplyDelete
  11. kurang ajar orang malingsia!
    Siapa ya orang malingsia? wujudkah negara malingsia? Setahu saya, ngak ada. yg tetep ada, negara indon.

    ReplyDelete
  12. Bodoh. Kebodohan sendiri pon takle nak tengok. Aircrafts dah mcm gampang lagi nak gune. Mmg patut pon meletop waktu take off tak pon jatuh terhempas. Lagi byk indon indon bodo mati lagi bagus. Thanks to the old indonesian aircrafts, they make the world a better place now, makin byk indons yang dah mampos.

    ReplyDelete
  13. senang melihat orang lain susah...
    susah melihat orang lain senang...
    kenapa ya ?

    ReplyDelete
  14. kerana indo lah yang mula-mula sekali menimbulkan isu ini.

    kerana indo yg ga bisa lihat kami senang pada mulanya

    Lupakah kamu wahai indo, siapa yg memulakan semua ini dari awalnya?

    siapa yg memulakan semua ini?

    siapa?

    ReplyDelete
  15. lantak la bulan kecelakaan bagi dyowg ke ape. they deserve what they get. yang penting august is a special month coz itz my bday and malaysia's independent month :)

    ReplyDelete
  16. HEI KALIAN BRENGSEK KALIAN ADALAH BANGSA YANG KECIL PAYAH PENGECUT KALIAN SANGAT BRENGSEKKKKK AMAT BRENGSEKKKKKKK !!!!!!!!!!! MALAYSIA MUST BURN IN HELL!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Lagi satu makhluk bangang yg bodo tak tau nak gune proper English.

    ReplyDelete
  18. kalau barani satulawan satu,,,,,,,,
    fuck malingsia.....

    ReplyDelete
  19. Kitorang tak bodo cam Indon. Skit skit perang. Skit skit nak bom, nak buat rusuhan. Tak ker bangang namenyer tu. Busy sgt nak menentang Malaysia sampai pembangunan kat negeri sendiri diabaik. No wonder korang still ketinggalan jauh belakang Malaysia walaupon korang dah Merdeka awal. Tahap mentaliti camni membuatkan korang nampak lagi hina kot.

    ReplyDelete
  20. MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING
    MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING
    MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING MALING

    MALAYSIA = MALINGSIA = PENCURI KEBUDAYAAN = FUCK

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. inilah sikap umat islam terkini asik nak bertelagah aja pasal budaya .lu ingat dalam kubur malaikat tanya ke lu ni indon atau melayu. porah

    ReplyDelete